2 jaar garantie
bijna 12.000 tevreden dePrintermonteur.nl klanten
Huismerk toner
Gratis verzending v.a. 100,-
Snelle levering
Sinds 1995

Duurzaam ondernemen

DePrintermonteur.nl duurzaam ondernemen

Wij zijn al sinds het begin van ons bedrijf bezig met duurzaam werken. Denk aan dubbel geïsoleerde ramen, het afval scheiden, carpoolen, milieu zuinige auto’s enzovoort. Wij vragen onze toeleveranciers om haar duurzaamheids-/mvo aspecten. Dit doen wij, omdat wij van mening zijn een bepaalde ketenverantwoordelijkheid te dragen. Wij leveren Private Label toners die, zeer milieuvriendelijk zijn, gerecycled worden en voldoen aan meerdere certificaten die u hieronder kunt zien.  Een studie van het UKCRA (Verenigd Koninkrijk Cartridge Recyclers Asociation)  heeft aangetoond dat tussen de 25% en 60% C02 (afhankelijk van het type cartridge: hoge- of lage capaciteit) kan worden bespaard door gebruik te maken van recycling cartridges in vergelijking met het gebruik van een nieuw product!

Het besparingspotentieel in Europa wordt geschat op ongeveer 0,18 miljoen ton CO2 uitstoot per jaar, wanneer een hoge capaciteit recycling cartridges worden gebruikt. Ook voldoen onze kantoorartikelen aan diverse certificaten die u tevens onder de tekst kunt bekijken. Onze toeleverancier van kantoorartikelen is deelnemer van het SITA Green Label Standard energieproject waarmee ze alle vrijgekomen CO2 neutraliseren.

Forest Stewardship Council (FSC)

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

EU ecolabel

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non food producten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het keurmerk is erkend door alle landen van de Europese Unie en door Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Der Blauer Engel

Blauwe Engel (Der Blauer Engel) is een Duits label voor ecologische producten, opgericht in 1978 door het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het label kan onder meer teruggevonden worden op producten voor thuis (schoonmaakmiddelen, papier, elektrische toestellen), op bouwmaterialen (vloeren, isolatiematerialen, …) en zelfs bij diensten (autodelen, ongediertebestrijding, …).

Het label garandeert dat de producten en/of diensten milieuvriendelijk zijn. Het label is verankerd in de Duitse wetgeving en wordt beheerd door het Duitse ministerie van Milieu. De Duitse milieuadministratie neemt de dagelijkse werking van het label op zich en een jury bestaande uit diverse stakeholders valideert de criteria van de verschillende lastenboeken voorgesteld door het ministerie van Milieu.

Het Duits instituut voor gezondheid, kwaliteit en labeling (RAL) zorgt voor de onafhankelijke controle van de individuele dossiers.

pefc keurmerk

PEFC

Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft.

NordicSwanLabel

Nordic Ecolabel

Nordic Ecolabel is een Scandinavisch milieukeurmerk. Het staat op schoonmaakmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten, niet giftig zijn voor waterorganismen en net zo goed schoonmaken als vergelijkbare producten. Ook zijn er milieueisen aan de verpakking: zo is PVC verboden, en moet er zoveel mogelijk gerecycled materiaal gebruikt worden. Nordic Ecolabel wordt onafhankelijk gecontroleerd.

Nordic Ecolabel is vergelijkbaar met het Nederlandse Milieukeur. De milieu-eisen hebben vooral betrekking op de samenstelling: bepaalde milieubelastende stoffen mogen er niet in voorkomen.

0
Winkelwagen