Printer reparatie snelle service

Snelle Reparatie

Wij staan altijd snel voor u klaar.

Printer reparatie landelijk

B2B Reparatie

Printer reparatie door heel Nederland.

B2B printer reparatie en service

Printer reparatie

Reparatie door 23 getrainde monteurs.

Printer reparatie merkonafhankelijk

Merkonafhankelijk

Wij repareren elk merk!

Printer reparatie betaalbare service

Betaalbare Reparatie

Reparatie met garantie.

 

dePrintermonteur.nl

printer reparatie voor bedrijven

T: 020 - 668 66 22

@: info@deprintermonteur.nl

7  meest voorkomende printer problemen opgelost

Er kan van alles misgaan met uw printer. De inkt van de cartridge kan te snel verbruikt worden, de kwaliteit van uw afdruk kan opeens tegenvallen, er word te langzaam afgedrukt of het papier loopt om de haverklap vast. Dan zijn er ook nog de printers die besloten hebben om helemaal niks meer uit te voeren.

Gelukkig zijn veel van deze problemen prima op te lossen. Hier bij deprintermonteur.nl beschrijven wij de zeven meest voorkomende problemen die uw printer kan hebben. Uiteraard leven wij u ook de oplossingen aan. Helaas is niet elk probleem op te lossen door middel van onze tips. In dat geval is het handig om deprintermonteur.nl te bellen.

 

Mijn printer wilt niet printen

Als je printer geen foutmeldingen aangeeft controleer dan eerst of de printer nog correct is aangesloten ( dit is heel vaak de oorzaak van het probleem). Heeft u een draadloos model? Controleer dan even of de WiFi en eventueel de bluetooth aan staat.

Heeft u dit allemaal gecontroleerd en werkt de printer nog steeds niet. Controleer dan of er eventueel een update plaats moet vinden in uw software. Controleer de download pagina van de fabrikant van de printer voor de nieuwste versie. Als het dan nog niet werkt, controleer dan de sectie probleemoplossing in de gebruikershandleiding van je printer. Als dit allemaal niet lukt moet u misschien aan een printer reparatie denken of een vervangend exemplaar.

 

Mijn printer zegt dat de cartridge bijna leeg is, maar ik kan nog steeds afdrukken. Zal ik dat dan doen?

Je hoeft je niet te haasten met het vervangen van je cartridges als je de melding krijgt dat het inkt niveau laag is. Bijna alle nieuwe printers hebben een soort van inkt niveau meter die een waarschuwing zal geven wanneer de inkt bijna op is. De nauwkeurigheid van deze metingen variëren per fabrikant en model.

De enige manier om er echt achter te komen of uw inktniveau laag is, is door printen. Op een gegeven moment ziet u namelijk de afdruk kwaliteit teruglopen. Dat is het moment dat u uw toner/cartridge moet vervangen.

 

Ik kan niet afdrukken vanaf mijn mobiele apparaat naar mijn printer.

De meeste WIFI printers ondersteunen AirPrint, waarmee gebruikers van iOS- apparaten kunnen afdrukken ( op de voorwaarde dat alle apparaten wel op hetzelfde netwerk zijn aangesloten). Bijna alle grote printer fabrikanten hebben apps uitgebracht om het printen via de smartphone makkelijker te maken.

Je kunt afdrukken naar een printer zonder WIFI zolang je netwerk een draadloos toegangspunt heeft. Dit doe je met behulp van het installeren van een programma op een computer in het netwerk.

 

Er zijn ook draadloze printers die afdrukken met WIFI direct ondersteunen. Dit is een protocol waarmee twee compatibele apparaten een directe draadloze verbinding maken zonder een draadloos toegangspunt. Veel Android apparaten ondersteunen WIFI direct, iPhones vaak niet.

Sommige Kodak en HP printers ondersteunen afdrukken via de e-mail. Bij alle twee de fabrikanten krijgt de printer een eigen e-mailadres en kun je dus bijlage vanuit de email direct printen.

 

WIFI afdrukken duurt te lang

Hoe dichter de printer bij het WIFI punt staat hoe sneller de overdracht van informatie zal plaats vinden. Ook kunt u controleren of uw router wel geschikt is voor het faciliteren van WIFI print opdrachten. Deze moet de firmware up-to-date hebben en voldoende kracht hebben. Je kunt een draadloze extender toevoegen om de prestaties van het afdrukken via WIFI te versnellen.

 

Mijn printer is te langzaam

Sommige printers zijn Usain Bolt en andere printers hebben de snelheid van een gemiddelde professionele darter. Maar toch is het mogelijk om deze ‘’trage’’ printers iets te versnellen. Tenzij je een bestand van hoge kwaliteit wilt afdrukken, kan printen in conceptmodus ( of in een andere lage kwaliteit modus) het printen versnellen. Vermijd ook dubbelzijdig afdrukken, want dit vertraagd het printproces aanzienlijk. Versneld dit allemaal het printproces niet? Misschien word het dan tijd voor een opknapbeurt.

 

Mijn printer scant niet meer

Als je MFP (multifunctionele printer) niet meer wilt scannen kan dat komen doordat de scanner software niet meer up-to-date is. Installeer in dat geval de nieuwste software van je printer. Is het probleem nog niet opgelost? Raadpleeg dan de handleiding van je printer of neem contact op met de klanterservice( of bel ons). Het kan natuurlijk ook zijn dat de scanner zijn beste tijd heeft gehad en dat het tijd word voor een nieuwe.

 

Het afdrukken kost teveel

Geloof het of niet de kosten per afgedrukte pagina zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Al is dat natuurlijk een kleine troost voor iemand die nu online op zoek is naar nieuwe cartridges. Maar er zijn natuurlijk ook manieren om je inkt kosten te verlagen en op papier te besparen.

Denk na voordat je afdrukt. Heb je het volledige document of slechts een pagina of twee nodig? Druk alleen de pagina’s af die je nodig hebt. Dit kun je gemakkelijk op je computer selecteren.

Voor de meeste printers heb je de keuze tussen hogere en lagere capaciteit  inkt (of toner) cartridges. De cartridges met een hogere capaciteit zijn dan misschien wat duurder, maar geven vaak wel een hoger rendement en zijn vaak goedkoper per afgedrukte pagina.

Investeren in een goede printer kan ook veel kosten besparen.

Beoordelingen

over dePrintermonteur.nl
Gemiddelde beoordeling: 8.2 out of 10 with 298 ratings