Printer reparatie snelle service

Snelle Reparatie

Wij staan altijd snel voor u klaar.

Printer reparatie landelijk

B2B Reparatie

Printer reparatie door heel Nederland.

B2B printer reparatie en service

Printer reparatie

Reparatie door 23 getrainde monteurs.

Printer reparatie merkonafhankelijk

Merkonafhankelijk

Wij repareren elk merk!

Printer reparatie betaalbare service

Betaalbare Reparatie

Reparatie met garantie.

 

dePrintermonteur.nl

printer reparatie voor bedrijven

T: 020 - 668 66 22

@: info@deprintermonteur.nl

5 oplossingen voor printerproblemen

Wij hebben voor u de vijf meest voorkomende printerproblemen/ printerstoringen op een rijtje gezet met daarbij ook de oplossingen. Is uw probleem na het lezen van dit artikel nog niet opgelost neem dan contact met ons op

1.Vastlopend papier

 

Als het papier vastloopt gaat er meestal iets fout met de papiertoevoer (klinkt logisch toch). Het gebeurt wel eens dat de printer alle signalen negeert net zoals een kleuter. Wat er dan overblijft is een stapel papier dat er nog verkreukelder uitziet dan de gemiddelde collega op maandagochtend. Het komt ook wel eens voor dat de printer halverwege het printen stopt. Met als resultaat dat het half uitgeprinte papiertje vaster zit dan een gemiddelde kabinetsonderhandeling.

 

Bij de meeste vastlopers gaat er op de printer een lampje branden. Dit lampje werkt op de meeste mensen als een rode lap op een stier (het lampje is vaak ook rood). Ga nu niet als een dolle tekeer tegen de printer maar haal heel even adem en probeer het probleem te lokaliseren. Dit zijn de logische stappen om het probleem op te lossen.

 

Zet de printer uit

Zet eerst de printer uit! Dit klinkt heel logisch maar word vaak vergeten. Uw printer is natuurlijk een elektrisch  apparaat dus als u niet wilt worden geëlektrocuteerd zet hem dan even uit.

 

Open alles wat open kan

Als het niet meteen duidelijk is waar het papier blokkeert, begin dan met het openen van de papierinvoerlade en volg het pad van het papier richting de uitvoerlade. Zet hierbij elk deurtje of paneeltje dat je onderweg tegenkomt open.

 

Verwijder voorzichtig vastzittend papier en propjes

Als u heeft ontdekt waar het papier vastzit pak het dan met twee handen beet en trek het voorzichtig uit de machine. Als het even kan trek dan het papier in de richting van de uitvoerkant. Trek het papier nooit richting de invoerkant van de machine. Doet u dit wel bestaat er een grote kans dat u mechanische onderdelen beschadigd.

 

Sluit alle luiken en zet de printer aan

Als u de printer nu weer aan zet reset de printer zich automatisch. Geeft de printer nog steeds een papierstoring aan? Check dan nogmaals of u echt al het vastzittende papier heeft verwijderd. Blijft de printer nog steeds een papierstoring aangeven. Dan zit er waarschijnlijk papier vast in het mechaniek. In dat geval kan u het beste ons bellen.

 

Hoe voorkom ik dit probleem?

Net als in de het dagelijkse leven voorkomt goede communicatie een hoop problemen. Zorg ervoor dat er maar één soort papier in de papierlade ligt( dus geen multiculturele samenleving in de papierbak). Dit papier mag ook niet te dik zijn of van een kwaliteit die niet compatibel is met wat de printer eigenlijk nodig heeft (ja de printer lijkt nogal wat op Geert Wilders met zijn eisen).

2. Een vastloper in de opdrachtenlijst

 

Een ander veel voorkomend probleem is dat de printopdracht niet bij de printer lijkt aan te komen. Het maakt niet uit hoe geavanceerd een printer is, hij kan maar één printopdracht tegelijkertijd uitvoeren. Het komt wel eens voor dat een opdracht vastzit en alle andere opdrachten blokkeert. Als u heeft vastgesteld dat dit niet komt door een mechanisch probleem kijk dan even in de opdrachtlijst van de printer welke opdracht er precies voor problemen zorgt.

 

Hoe voorkom ik dit probleem?

Als de afdruktaken vaker problemen veroorzaken dan Engelse toeristen op vakantie, is het de taak voor de beheerder om het probleem te onderzoeken en de oorzaak aan te pakken. Vaak is de oorzaak het printen via een verkeerd soort geselecteerd papier, het printen van te grote bestanden of een printopdracht waarbij het nodig is het papier handmatig in te voeren.

3. Knoeien met inkt of de toner

 

Printertoner en inkt zijn ontworpen om zich te verspreidden over papier en niet over uw dure kantoor vloerbedekking. Helaas gebeurt het nog wel eens dat de printer van binnen toner/inkt knoeit maar ook buiten de printer (als u bijvoorbeeld een cartridge vervangt) wil er nog wel eens toner/inkt gemorst worden.

 

Voorzorgsmaatregelen

  • Gebruik geen water om de cartridge schoon te maken, gebruik hier altijd het juiste schoonmaakmiddel voor
  • Houd de toner altijd droog en in het omhulsel
  • Voorkom het inhaleren van tonerdeeltjes.

Drie manieren om gemorste toner op te ruimen

  • Voor knoeien op een harde of gladde ondervloer geldt dat de toner het beste opgeruimd kan worden met een stuk karton, papier of een envelop om de poeder vervolgens in een afgesloten vuilniszak af te voeren.
  • Gebruik een speciale toner aantrekkende doek als u die niet voor handen heeft ( wie heeft er nou geen ‘’toner aantrekkende doekjes’’)volstaat een katoenen theedoek ook.
  • Een speciale tonerstofzuiger is de enige soort stofzuiger die volstaat om gemorste toner op te ruimen. Normale stofzuigers en/of kruimeldieven verspreiden de toner alleen maar meer.

Hoe voorkom ik dit probleem?

Wees voorbereid op het ergste ( altijd doen met een printer) dus zorg ervoor dat alles al klaar ligt om de boel op te ruimen.

4. Uitval van stroom middenin een printtaak

 

Net een belangrijk document aan het uitprinten en dan valt de stroom uit. Wat nu? Nou in dit geval zou ik u aan raden om lekker naar buiten te lopen en een frisse neus te halen. U kan er niks aan doen, uw collega kan er niks aan doen en de printer al helemaal niet. Zodra de stroom weer aangaat is het wel verstandig om dezelfde maatregelen te treffen als bij een ‘’vastloper’’.

5. Printen op de verkeerde kant van fotopapier

 

Geduldig ben je aan het wachten tot die ene prachtig geschoten foto uit de printer gerold komt. Als de printer eindelijk klaar is ziet u tot uw frustratie geen prachtige foto maar eerder iets dat op een rorschachtest lijkt en ook nog eens op de verkeerde kant van het papier. Als dit gebeurt herhaal dan rustig vijf keer: ‘’ geduld is een schone zaak’’. Als dat gelukt is (wat ik betwijfel) lees dan door voor de oplossing.

 

Verwijder indien mogelijk de afdruktaak

Dit is vooral belangrijk als u foto’s op meerdere pagina’s aan het printen bent. Want nog meer foutieve afdrukken zorgen alleen maar voor meer frustraties.

 

Verwijder voorzichtig het papier, zorg dat je geen inkt morst

Zorg er ten alle tijden voor dat uw handen beschermd zijn. Of u ze nou beschermd met een zakdoek of met handschoenen maakt niet uit. Zolang uw handen maar beschermd zijn.

 

Gooi het geheel weg

 

Helaas pindakaas, dit overbetaalde stukje papier is net zo reddeloos als de carrière van Twan Huys na het presenteren van RTL Late Night.

 

Hoe voorkom ik dit?

Controleer de handleiding van de printer en kijk goed naar de aanwijzingen die in de tray zijn aangebracht om ervoor te zorgen dat je het fotopapier op de juiste manier in de printer plaatst.

 

Vergeet ook niet om bij afdrukinstellingen aan te geven dat het om speciaal fotopapier gaat.

Beoordelingen

over dePrintermonteur.nl
Gemiddelde beoordeling: 8.2 out of 10 with 298 ratings